Смена на проблеми неповратни вентили

Проверете употреба на процесот ќе се сретне со различни проблеми, овој напис е искуството на многу години на богато искуство инженер, ги сумира резултатите од вентил централизирана заеднички грешки. завртка нерѓосувачки челик надевам дека мојот пријател има референца.

проверка на смена на проблеми се: 1 диск пауза; 2 средни назад ...

Предизвика скршени вентил направите е: пред и по среден притисок вентил е блиску до рамнотежа, но едни со други "клацкалка" држава, седиштето вентил често се победи, некои кршливи материјали (како што леано железо, месинг, итн) направени вентил серија беше прекината. пристап за превенција пумпа од нерѓосувачки челик гасовод е да се користи неповратен вентил рок цврстина.

Медиуми рефлукс предизвикува: оштетување 1 запечатување површина; 2 во сендвич нечистотии. Поправка на запечатување површина и отстранување на нечистотии, може да се спречи повратниот притисок.

Што е опишано погоре во однос на неповратен вентил заеднички грешки и спречување методи, може да игра само стимулирање, практична употреба, ќе се судрите со други неуспеси, да бидат проактивни и флексибилен за да се спречи неуспехот вентил се случува, повеќето основни еден е позната неговата структура, материјали и операција принцип.


Време на мислењето: Aug-10-2018

WhatsApp Online Chat !