Фокусирајте се на проектот ЈАК од југ кон север за пренос на вода

        На 28 мај 2020 година, ВАКОВ вентил ја доби понудата за набавка на проектот за водоснабдување на Неичијанг на проектот за поддршка на водоснабдувањето Нанјанг во подрачјето за примање вода на Трансфер на вода од југ кон север во провинцијата Хенан, што придонесе за ублажување на недостатокот на водните ресурси во северна Кина, реализација на рационална распределба на водните ресурси, обезбедување одржлив развој на економијата и општеството и изградба на главна стратешка инфраструктура на добростоечко општество на сеопфатен начин.

слика

Преглед на проектот за пренос на вода од југ кон север

1

Снабдување слика

Проектот за пренос на вода од југ кон север е голем проект за зачувување на водата што работи во Кина. Обилните водни ресурси во кинескиот слив на реката ianиангуаи се пренесуваат во Северна Кина и северозападна Кина, со цел да се смени ситуацијата со наводнување на вода на југ и суша на север и сериозен недостаток на водни ресурси на север и да се промовира координиран развој на економијата, општеството, населението, ресурсите и животната средина на југ и север. Проектот ја преминува реката Јангце, реката Хуаихе, жолтата река и реката Хаихе. Тоа е најголемиот проект за пренос на вода меѓу сливот во светот, со вкупна инвестиција од повеќе од 500 милијарди јуани.

20201204_IMG_4483Ексцентричен хемисферичен вентил

Ексцентричен хемисферичен вентил се користи во Проектот за пренос на вода од југ кон север. Ексцентричен хемисферичен вентил е релативно нов тип топчести вентили. Има некои уникатни предности на сопствената структура, како што се триење на прекинувачот, тешко абење на заптивката и мал вртежен момент за отворање и затворање. Ова ја намалува големината на погонот. Опремен со електричен погон со повеќе ротации, медиумот може да се прилагоди и цврсто да се отсече. Широко се користи во нафта, хемиска индустрија, урбано водоснабдување и одводнување и други работни услови кои бараат строго исклучување.

Принцип на работа на ексцентричен хемисферичен вентил

Ексцентричен хемисферичен вентил го прави вентилот деблокиран или блокиран со ротирање на ланецот на вентилот. Топчестиот вентил има предности на прекинувач за светлина и мал волумен. Може да се направи голем дијаметар, сигурно запечатување, едноставна структура и практично одржување. Заптивната површина и сферичната површина често се затвораат, што не е лесно да се еродира од медиумот. Широко се користи во различни индустрии.

Карактеристики на производот на ексцентричен хемисферичен вентил

Ексцентричниот хемисферичен вентил е структура монтирана на врвот. Вентилот инсталиран на гасоводот може директно да се провери и поправи преку Интернет, што ефикасно може да го намали исклучувањето на уредот и да ги намали трошоците.

Ексцентричниот хемисферичен вентил е дизајн со едно седиште, што го елиминира проблемот што медиумот во вентилската празнина влијае врз безбедноста на користењето поради абнормален пораст на притисокот.

Stem Стеблото на вентилот со дизајн со мал вртежен момент и специјален дизајн на структура може лесно да се отвори и затвори само со мала рачка.

Нема триење помеѓу отворање и затворање. Оваа функција целосно го решава проблемот дека запечатувањето на традиционалниот [вики] вентил [/ вики] е под влијание на меѓусебното триење помеѓу површините за запечатување.

 

Structure Структура на запечатување на клин: вентилот се запечатува со притискање на клинчето на седиштето на вентилот со механичка сила обезбедена од стеблото на вентилот, така што перформансите на запечатување на вентилот не влијаат на промената на диференцијалниот притисок на цевководот и запечатувањето перформансите се сигурно загарантирани под различни работни услови.

Structure Структурата за самочистење на површината за запечатување на ексцентричниот хемисферичен вентил. Кога топката се навалува подалеку од седиштето на вентилот, течноста во цевководот рамномерно поминува низ површината за запечатување на топката на 360 °, што не само што го елиминира локалното чистење на седиштето на вентилот со течност со голема брзина, туку и се мие акумулацијата на површината за запечатување за да се постигне целта на самочистење.

Во новиот 21 -ви век, ЛАЈК луѓето ќе се придржуваат до корпоративната визија за „ЛАЈК во светот, доверлив снабдувач на решенија за контрола на течности дома и во странство“ и деловната филозофија за „квалитетот создава вредност“ и енергично ќе продолжат „строго , педантен, практичен и ефективен “И настојувајте да изградите претпријатие за учење со водечки идеи. И е подготвен да работи со луѓе со увид за да даде поголем придонес во полетувањето на кинеската индустрија за вентили и напредокот на човечката цивилизација!

 


Време на објавување: 20.08.2021 година

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас
WhatsApp Интернет разговор!