Metoda e saktë e detajuar e funksionimit të valvulës, mblidheni shpejt!Aplikimi i teknologjisë së mbylljes me presion në trajtimin e rrjedhjeve jashtë valvulës së termocentralit

Metoda e saktë e detajuar e funksionimit të valvulës, mblidheni shpejt!Aplikimi i teknologjisë së mbylljes me

presion në trajtimin e rrjedhjeve jashtë valvulës së termocentralit

https://www.likvchina.com/
Valvula është në sistemin e lëngjeve, përdoret për të kontrolluar drejtimin e lëngut, presionin, rrjedhën e pajisjes është për tubat dhe pajisjet në medium (lëng, gaz, pluhur) rrjedhin ose ndalojnë dhe mund të kontrollojnë rrjedhën e pajisjes, valvula është një komponent i rëndësishëm kontrolli në sistemin e shpërndarjes së lëngjeve.
Valvula është në sistemin e lëngjeve, përdoret për të kontrolluar drejtimin e lëngut, presionin, rrjedhën e pajisjes është për tubat dhe pajisjet në medium (lëng, gaz, pluhur) rrjedhin ose ndalojnë dhe mund të kontrollojnë rrjedhën e pajisjes, valvula është një komponent i rëndësishëm kontrolli në sistemin e shpërndarjes së lëngjeve.
Përgatitja para operacionit
Lexoni me kujdes udhëzimet e përdorimit përpara se të përdorni valvulën.Para përdorimit, drejtimi i rrjedhës së gazit duhet të jetë i qartë dhe duhet t'i kushtohet vëmendje kontrollit të shenjës së hapjes dhe mbylljes së valvulës.Kontrolloni pamjen e valvulës për të parë nëse valvula është e lagur, nëse trajtimi është i lagësht në të thatë;Nëse gjenden probleme të tjera, korrigjoni ato në kohën e duhur.Nëse është një valvul elektrike që është ndalur për më shumë se 3 muaj, kontrolloni tufën përpara se të ndizni, konfirmoni se doreza është në pozicionin manual dhe më pas kontrolloni izolimin, drejtimin dhe qarkun elektrik të motorit.
Funksionimi i duhur i valvulave manuale
VALVAT Manuale PERDOREN GJERËS VALAVAT, RROTA OSE DOREZA E TYRE ËSHTË PROJEKTUAR SIPAS PUSHTETIT TË ZAKONSHËM, DUKE PARAQITur forcën e sipërfaqes së mbylljes dhe forcën e nevojshme mbyllëse.Pra, nuk mund të përdorni një levë të gjatë ose një dorë të gjatë për të lëvizur tabelën.Disa njerëz janë përdorur për përdorimin e dorës pjatë, duhet t'i kushtojnë vëmendje të rreptë, të hapur valvula duhet të jetë i detyruar për të qetë, për të shmangur shumë e vështirë, duke rezultuar në të hapur dhe të mbyllë valvulën, forca duhet të jetë e qetë, jo ndikim.Disa komponentë të valvulës me presion të lartë të hapjes dhe mbylljes së ndikimit janë konsideruar si ky ndikim dhe valvula e përgjithshme nuk mund të jetë e barabartë me linjën.
Kur valvula të jetë hapur plotësisht, rrota e dorës duhet të kthehet pak mbrapsht, në mënyrë që filli midis tyre të shtrëngohet, në mënyrë që të mos lirohet dëmtimi.Për valvulat e trungut të hapur, KUJTONI pozicionin e rrjedhës kur hapet plotësisht dhe mbyllet plotësisht për të shmangur goditjen e pikës së sipërme të vdekur kur është plotësisht e hapur.Dhe e lehtë për të kontrolluar nëse mbyllja e plotë është normale.Nëse valvula bie, ose vula e bobinës është e ngulitur midis mbeturinave më të mëdha, pozicioni i trungut të valvulës do të ndryshojë kur të mbyllet plotësisht.Dëmtim i fytyrës së mbylljes së valvulës ose rrotës së dorës së valvulës.
Shenja e hapur e valvulës: valvula e topit, valvula flutur, brazda e sipërme e rrjedhës së valvulës së prizës dhe kanali paralel, duke treguar se valvula është plotësisht e hapur;Kur Kërcelli Rrotullohet 90° Majtas Ose Djathtas, brazda është PIPENDIKULA E kanalit, gjë që tregon se valvula është në një pozicion plotësisht të MBYLLUR.Disa valvola topash, valvola fluturash, valvola prizë për çelës dhe kanali i sjelljes së sheshtë të hapur, vertikale për t'u mbyllur.Funksionimi i valvulave me tre dhe katër drejtime duhet të kryhet sipas shenjave të hapjes, mbylljes dhe kthimit.Doreza duhet të hiqet pas operacionit.
Funksionimi i duhur i valvulës së sigurisë
Valvula e sigurisë është testuar dhe fiksuar përpara instalimit.Kur valvula e sigurisë funksionon për një kohë të gjatë, OPERATORI DUHET T'I kushtojë vëmendje inspektimit të valvulës së sigurisë.Gjatë inspektimit, njerëzit duhet të shmangin daljen e valvulës së sigurisë, të kontrollojnë vulën e plumbit të valvulës së sigurisë, të tërheqin valvulën e sigurisë me një çelës, ta hapin atë një herë në interval, të largojnë papastërtitë dhe të kontrollojnë fleksibilitetin e valvulës së sigurisë.
Funksionimi i duhur i kurtheve
Kurthi bllokohet lehtësisht nga ndotja e ujit dhe mbeturinat e tjera të valvulës.Kur aktivizohet, hapni fillimisht valvulën e shpëlarjes, shpëlajeni tubin.Nëse ka një tub anashkalimi, valvula e anashkalimit mund të hapet për shpëlarje të shkurtër.Nëse nuk ka tub shpëlarjeje ose tub anashkalimi, hiqni kurthin, hapni shpëlarjen e prerë, më pas mbyllni valvulën e prerjes, instaloni kurthin, pastaj hapni valvulën e prerjes, filloni kurthin.
Metoda e saktë e funksionimit të valvulës së reduktimit të presionit
Përpara se të hapni valvulën e uljes së presionit, hapni valvulën e anashkalimit ose valvulën e shpëlarjes për të pastruar papastërtitë në tubacion.Pasi tubacioni të jetë larë i pastër, mbyllni valvulën e anashkalimit dhe valvulën e shpëlarjes dhe më pas filloni valvulën e reduktimit të presionit.Mbylle para një pjese të valvulës së uljes së presionit të avullit dhe duhet të hapet, valvula e reduktimit të presionit të vogël hapet përsëri pas valvulës ndërprerëse, valvula ndërprerëse për t'u hapur përpara valvulës së uljes së presionit, shiko valvulën e reduktimit të presionit dhe matësin e presionit, rregullo vidhos rregulluese të valvulës së lehtësimit, valvula pas presionit në vlerën e pritur, pastaj hapni ngadalë valvulën e mbylljes pas valvulës së uljes së presionit, valvulën pas korrigjimit të presionit, derisa të plotësohet.Siguroni vidhat rregulluese dhe mbuloni kapakun mbrojtës.
Nëse dështimi ose riparimi i valvulës së reduktimit të presionit, së pari duhet të hapni ngadalë valvulën e anashkalimit, ndërsa mbyllni valvulën përpara se të prisni valvulën, rregullimi manual i valvulës së anashkalimit, në mënyrë që presioni pas valvulës të jetë në thelb i qëndrueshëm në vlerën e paracaktuar dhe pastaj mbyllni zëvendësimin ose riparimin e valvulës së uljes së presionit dhe më pas kthehuni në normalitet.
Funksionimi i duhur i valvulave të kontrollit
PËR TË SHMANGUAR FORCËN E LARTË NDIKIMORE E FORMUAR NË MOMENTIN KUR MBYLLET valvula e kontrollit, valvula DUHET TË MBYLLET SHPEJT PËR TË PARANDALUAR formimin e një shpejtësie të madhe kthimi prapa, që është shkaku i presionit kur valvula mbyllet papritur.Prandaj, shpejtësia e mbylljes së valvulës duhet të përputhet saktë me shpejtësinë e prishjes së mediumit në rrjedhën e poshtme.
Nëse diapazoni i variacionit të shpejtësisë së mediumit në rrjedhën e poshtme është i madh, shpejtësia e ** * nuk është e mjaftueshme për të detyruar mbylljen të ndalojë në mënyrë të qëndrueshme.Në këtë rast, lëvizja e pjesës mbyllëse mund të shtypet nga një damper brenda një diapazoni të caktuar të goditjes së tij të veprimit.Dridhja e shpejtë e pjesës mbyllëse do të bëjë që pjesa e lëvizshme e valvulës të konsumohet shumë shpejt, duke rezultuar në dështim të parakohshëm të valvulës.Nëse MJETETI PO PULSON, NDRYSHIMI I SHPEJTË I MBYLLJES SHKAKTOHET GJITHASHTU NGA ÇRREGULLIMI I MESËM EKSTREM.Në këtë rast, valvula e kontrollit duhet të vendoset aty ku shqetësimi mesatar është minimal.
Aplikimi në internet i teknologjisë së vulosjes së rrjedhjeve në termocentralin jashtë trajtimit të rrjedhjeve të valvulave për të zgjedhur: ky artikull deri në llojin e termocentralit jashtë rrjedhjes së valvulave kryen analizën përmbledhëse, dhe arsyeja për rrjedhje, presion dhe valvul të ndryshëm është pjesë e karakteristikat strukturore, ky punim prezanton përdorimin e teknikës online të vulosjes së rrjedhjeve të pjesës së rrjedhjes online për funksionimin e valvulave.


Koha e postimit: Gusht-04-2022

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni
WhatsApp Online Chat!