Kaunggulan sareng karugian sababaraha klep

1. Klep gerbang gerbang nuduhkeun klep anu anggota panutup (RAM) ngalih dina arah vertikal sumbu saluran. Hal ieu utamina dianggo salaku médium motong dina pipa, nyaéta, kabuka atanapi katutup. Sacara umum, klep gerbang henteu dianggo salaku ngatur aliran. Éta tiasa dianggo pikeun tekanan suhu handap atanapi suhu luhur sareng tekanan tinggi, sareng tiasa didamel tina bahan-bahan klep anu béda. Tapi klep gerbang umumna henteu dianggo dina pipa anu ngalirkeun leutak sareng média sanés

klep gerbang

kauntungan:

① Résistansi cairan leutik;

② Tork anu diperyogikeun pikeun muka sareng nutup alit;

③ Éta tiasa dianggo dina pipa jaringan cincin kalayan sedeng ngalir dina dua arah, nyaéta, arah aliran sedeng henteu diwatesan;

④ Nalika kabuka pinuh, érosi permukaan panyegelan ku sedeng damel langkung alit tibatan klep eureun;

⑤ Struktur awak saderhana sareng téknologi pabrik langkung saé;

⑥ Panjang strukturna langkung pondok.

Kalemahan:

① Diménsi éksternal sareng jangkungna bukaan ageung, sareng rohangan kanggo dipasang ogé ageung;

② Dina prosés muka sareng nutup, permukaan panyegelan relatif gesekan, sareng gesekan ageung, bahkan gampang ngabalukarkeun fenomena abrasi dina suhu luhur;

③ Umumna, klep gerbang gaduh dua permukaan panyegelan, anu nambihan sababaraha kasusah pikeun ngolah, ngagiling sareng ngajaga;

④ Waktos muka sareng nutup panjang.

2. Klep klep kukupu mangrupikeun klep anu ngagunakeun bagian disk sareng bagian panutupan pikeun bulak-balik kira-kira 90 ° pikeun muka, nutup sareng ngarobih jalan cairan.

klep kukupu

kauntungan:

① Éta ngagaduhan struktur saderhana, volume alit, beurat enteng sareng konsumsi rendah, sareng henteu dianggo dina klep haliber ageung;

② Muka sareng nutup gancang, sareng résistansi aliran alit;

③ Éta tiasa dianggo dina sedeng kalayan partikel padet anu ditunda, sareng tiasa dianggo dina bubuk sareng média granular numutkeun kakuatan permukaan panyegelan. Éta tiasa dianggo pikeun lawang dua arah sareng nutup saluran pipa ventilasi sareng lebu, sareng seueur dianggo dina pipa gas sareng saluran cai tina metalurgi, industri cahaya, sistem kakuatan sareng petrokimia.

Kalemahan:

① Kisaran régulasi aliran henteu ageung, nalika bubuka ngahontal 30%, aliranna bakal lebet langkung ti 95%;

② Kusabab watesan struktur klep kukupu sareng bahan panyegelan, éta henteu cocog pikeun suhu luhur sareng sistem pipa tekanan tinggi. Suhu kerja umum dihandap 300 ℃ sareng PN40;

③ Kinerja panyegelan kirang dibandingkeun sareng bal klep sareng klep eureun, janten henteu luhur pisan pikeun panyegelan.

3. Bal klep : éta dikembangkeun tina klep colokan. Bagian bukaan sareng panutupanana mangrupikeun bola, anu tiasa dibuka sareng ditutup ku muterkeun bal 90 ° sakitar sumbu batang. Bola klep utamina dianggo dina pipa pikeun neureuman, ngadistribusikaeun sareng ngarobih arah aliran sedeng. Klep anu dirancang salaku bukaan V ngawangun ogé ngagaduhan fungsi pangaturan aliran anu saé.

klep bal

kauntungan:

① Résistansi aliran anu panghandapna (saleresna 0);

② Éta tiasa dianggo dina sedeng korosif sareng titik didih low cair anu andal kusabab éta moal nyangkut dina operasi (nalika teu aya pelumas);

③ Dina kisaran tekanan sareng suhu, panyegelan tiasa diwujudkeun lengkep;

④ Éta tiasa ngawujudkeun gancang sareng nutup, sareng waktos muka sareng nutup sababaraha struktur ngan ukur 0,05-0,1, kanggo mastikeun yén éta tiasa dianggo dina sistem otomatis tina bangku uji. Nalika klep dibuka sareng ditutup gancang, operasi bébas tina pangaruh;

⑤ Bagian nutup bola tiasa sacara otomatis ayana dina posisi wates;

⑥ Sedeng damel disegel dipercaya dina dua sisi;

⑦ Nalika kabuka sareng katutup pinuh, permukaan panyegelan bal sareng korsi diisolasi tina médium, janten sedeng anu nembus klep kalayan kecepatan luhur moal nyababkeun érosi permukaan panyegelan;

⑧ Éta dianggap salaku struktur klep anu paling masuk akal pikeun sistem sedeng suhu rendah kusabab struktur ci sareng beurat enteng na;

⑨ Awak klep simétris, khususna struktur awak klep anu dilas, anu tiasa nahan setrés tina pipa ogé;

⑩ Bagian panutup tiasa nahan bédana tekanan tinggi nalika nutup. (11) klep bal kalayan awak klep dilas lengkep tiasa dikubur langsung di jero taneuh, anu ngajantenkeun klep internal bébas tina korosi, sareng umur layanan maksimum tiasa ngahontal 30 taun, anu mangrupakeun klep anu paling idéal pikeun pipa minyak sareng gas alam.

Kalemahan:

① Kusabab bahan cingcin sealing utama korsi klep nyaéta polytetrafluoroethylene, éta gampang pikeun ampir sadaya zat kimia, sareng ngagaduhan karakteristik koefisien gesekan alit, kinerja stabil, henteu gampang sepuh, rupa-rupa aplikasi suhu sareng kinerja panyegelan anu hadé. Tapi sipat fisik polytetrafluoroethylene, kalebet koefisien ékspansi anu luhur, sensitipitas kana aliran tiis sareng konduktivitas termal anu lemah, meryogikeun desain segel korsi janten ciri sapertos ieu. Maka, nalika bahan panyegelan janten sesah, réliabilitas segelna musnah. Sumawona, résistansi suhu polipétrafluoroethylénna handap, sareng ngan ukur tiasa dianggo dina kaayaan kirang tina 180 ℃. Di luhur suhu ieu, bahan panyegelan bakal sepuh. Tapi nunjukkeun panggunaan jangka panjang, éta ngan ukur bakal dipaké dina 120 ℃.

② Kinerja anu ngatur na langkung goréng tibatan klep eureun, utamina klep pneumatik (atanapi klep listrik).

4. Stop Valve : ngarujuk kana klep anu anggota panutup (cakram) ngalih sapanjang garis tengah korsi. Numutkeun kana gerakan cakram, parobihan lawang korsi klep sabanding sareng stroke disk. Kusabab stroke muka atanapi nutup tina batang klep relatif pondok, sareng ngagaduhan fungsi cut-off anu tiasa dipercaya pisan, sareng kusabab parobihan korsi klep langsung sabanding sareng stroke tina cakram klep, cocog pisan pikeun ngatur aliran. Ku alatan éta, jenis klep ieu pisan obah pikeun damel babarengan pikeun motong atanapi ngatur sareng throttling.

ngeureunkeun klep

kauntungan:

① Dina prosés muka sareng nutup, gesekan antara cakram sareng permukaan sealing tina awak klep langkung alit tibatan klep gerbang, janten tahan tahan.

② Jangkungna muka ngan ukur 1/4 tina kanal korsi klep, janten langkung alit tibatan klep gerbang;

③ Umumna, ngan aya hiji permukaan panyegelan dina awak klep sareng cakram, janten prosés manufaktur langkung saé sareng gampang dijaga;

④ Kusabab pangeusi mangrupikeun campuran asbés sareng grafit, résistansi suhu langkung luhur. Umumna, klep eureun dianggo pikeun klep uap.

Kalemahan:

① Kusabab arah aliran sedeng ngaliwatan klep robih, résistansi aliran minimum tina klep eureun langkung luhur tibatan kalolobaan jinis klep anu sanés;

② Kusabab stroke panjang, laju muka langkung laun tibatan klep bal.

5. Colokkeun klep : ngarujuk kana klep puteran sareng bagian panutupan bentuk plunger. Ngalangkungan rotasi 90 °, port saluran dina colokan klep disambungkeun atanapi dipisahkeun tina port kanal dina awak klep, supados sadar dibuka atanapi nutup. Colokkeunna tiasa dina bentuk silinder atanapi kerucut. Prinsipna mirip sareng klep bal. Klep bal dikembangkeun dumasar kana klep colokan, anu utamina dianggo pikeun eksploitasi sawah sareng industri petrokimia.

6. klep Kasalametan : éta nujul kana alat panyalindungan overpressure dina kapal tekanan, alat-alat atanapi pipa. Nalika tekanan dina alat, bejana atanapi pipa naék langkung tina nilai anu diijinkeun, klep bakal dibuka sacara otomatis teras ngaleupaskeun dina jumlah lengkep pikeun nyegah alat, kapal atanapi pipa sareng tekanan tina naék teras-terasan; nalika tekanan turun kana nilai anu ditangtoskeun, klep bakal ditutup sacara otomatis sareng tepat waktos pikeun ngajagi operasi anu aman tina alat, kapal atanapi pipa.

klep kontrol cai

7. Uap bubu : dina medium uap sareng hawa anu dikomprés, bakal aya sababaraha kondensat anu kabentuk. Dina urutan pikeun mastikeun efisiensi sareng operasi anu aman tina alat, média anu henteu kapake sareng ngabahayakeun ieu kedah dileupaskeun dina waktosna pikeun mastikeun panggunaan sareng panggunaan alat. Éta ngagaduhan fungsi-fungsi ieu: ① éta tiasa gancang nyabut kondensat anu dihasilkeun; ② nyegah kabocoran uap; ③ knalpot hawa sareng gas sanés anu sanés.

8. Tekanan ngirangan klep : éta klep anu ngirangan tekanan inlet kana tekanan outlet anu diperyogikeun ku nyaluyukeun, sareng ngandelkeun énergi médium éta nyalira supados tekanan outlet tetep stabil sacara otomatis.

klep kontrol cai

9. Pariksa klep kontra-aliran, klep cek, klep tekanan deui sareng klep hiji arah. Klep ieu sacara otomatis dibuka sareng ditutup ku gaya anu dihasilkeun ku aliran médium pipa éta sorangan, sareng kagolong kana klep otomatis. Katup klep digunakeun dina sistem pipa, fungsina utami nyaéta nyegah aliran mundur sedeng, nyegah pompa sareng drive motor tina tibalik, sareng ngaleupaskeun medium wadah. Katup klep ogé tiasa dianggo pikeun nyayogikeun sistem bantu ku tekanan di luhur tekanan sistem. Éta tiasa dibagi kana jinis ayunan (puteran numutkeun pusat gravitasi) sareng jinis angkat (gerak sapanjang sumbu).

cék klep

 


Waktos Post: Mar-31-2021

Kirim pesen anjeun ka kami:

Nulis pesen anjeun didieu na kirimkeun ka kami
WhatsApp Online Chat!