Kaluwihan lan kekurangan macem-macem katup

1. Katup gerbang gerbang nuduhake katup sing gerakane anggota nutup (RAM) ing arah vertikal poros saluran. Umume digunakake minangka medium nglereni ing pipa, yaiku mbukak utawa ditutup kanthi kebak. Umume, katup gerbang ora digunakake kanggo ngatur aliran. Bisa digunakake kanggo tekanan suhu kurang utawa suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, lan bisa digawe saka macem-macem bahan katup. Nanging katup gerbang umume digunakake ing pipa sing nyebarake lendhut lan media liyane

katup gerbang

kauntungan:

Resistance resistensi cairan cilik;

② torsi sing dibutuhake kanggo mbukak lan nutup mung sithik;

③ Bisa digunakake ing pipa jaringan ring kanthi medium sing mili dadi loro, yaiku, arah aliran medium ora diwatesi;

④ Nalika mbukak kanthi lengkap, erosi permukaan segel kanthi medium kerja luwih cilik tinimbang katup mandeg;

Structure Struktur awak iku gampang lan teknologi pabrike luwih apik;

Length Dawane struktur luwih cekak.

Kerugian:

① Ukuran njaba lan dhuwur bukaane amba, lan papan kanggo instalasi uga gedhe;

② Ing proses mbukak lan nutup, permukaan panyegelan relatif gesekan, lan gesekan gedhe, malah gampang nyebabake fenomena abrasi ing suhu dhuwur;

③ Umume, katup gerbang duwe rong permukaan segel, sing nambah sawetara kesulitan kanggo proses, mecah lan perawatan;

④ Mbukak lan nutup wektu suwene.

2. Katup kupu yaiku katup sing nggunakake bagean mbukak lan nutup jinis disk kanggo bolak-balik udakara 90 ° kanggo mbukak, nutup lan nyetel saluran cairan.

katup kupu-kupu

kauntungan:

① Nduweni struktur sing gampang, volume sithik, bobot entheng lan konsumsi sithik, lan ora digunakake ing katup kaliber gedhe;

② Bukaan lan nutup cepet, lan resistensi aliran cilik;

③ Bisa digunakake kanthi medium kanthi partikel padhet sing digantung, lan bisa digunakake ing bubuk lan media granular miturut kekuwatan permukaan penyegelan. Bisa digunakake kanggo mbukak lan nutup rong arah saluran pipa ventilasi lan lebu, lan digunakake ing pipa gas lan saluran banyu metalurgi, industri ringan, sistem petrokimia lan listrik.

Kerugian:

① Rentang regulasi aliran ora akeh, nalika bukaan tekan 30%, aliran bakal mlebu luwih saka 95%;

② Amarga watesan struktur katup kupu lan bahan panyegelan, mula ora cocog kanggo sistem pipa suhu tinggi lan tekanan tinggi. Suhu kerja umume ana ing sangisore 300 ℃ lan PN40;

③ Kinerja penyegelan kurang dibandhingake karo katup bola lan katup mandheg, mula ora bisa nyegel banget.

3. Katup bal : digawe saka katup plug. Bagean sing mbukak lan nutup yaiku bal, sing bisa dibukak lan ditutup kanthi muter bola 90 ° ing sumbu batang. Katup bal biasane digunakake ing pipa kanggo ngethok, nyebar lan ngganti arah aliran medium. Katup sing dirancang minangka bukaan V uga duwe fungsi regulasi aliran sing apik.

katup bal

kauntungan:

Resistance Resistensi aliran paling endhek (sejatine 0);

② Bisa digunakake ing medium korosif lan cairan titik mendidih sing andal amarga ora bakal macet ing operasi (nalika ora ana pelumas);

③ Ing kisaran tekanan lan suhu, panyegelan bisa diwujudake kanthi lengkap;

④ Bisa diwujudake mbukak lan nutup kanthi cepet, lan wektu mbukak lan nutup sawetara struktur mung 0,05-0,1, supaya bisa digunakake ing sistem otomatis bangku uji. Nalika katup dibukak lan ditutup kanthi cepet, operasi kasebut ora kena pengaruh;

⑤ Bagian tutup bal bisa kanthi otomatis mapan ing posisi wates;

⑥ Media kerja ditutup kanthi andal ing loro-lorone;

⑦ Nalika mbukak lan nutup kanthi kebak, lumahing panyegelan werni lan kursi diisolasi saka medium, mula medium sing liwat katup kanthi kacepetan ora bakal nyebabake erosi permukaan segel;

⑧ Iki dianggep minangka struktur katup sing paling wajar kanggo sistem medium suhu kurang amarga struktur kompak lan bobot entheng;

⑨ Awak katup simetris, utamane struktur awak katup sing dipasang, sing bisa ngatasi stres saka pipa;

Parts Bagian tutup bisa tahan beda tekanan nalika nutup. (11) katup bola kanthi awak katup sing dilas bisa dikubur langsung ing jero lemah, sing ndadekake katup internal bebas saka korosi, lan umur layanan maksimal bisa nganti 30 taun, yaiku katup paling apik kanggo pipa minyak lan gas alam.

Kerugian:

① Amarga bahan ring segel utama kursi katup yaiku polytetrafluoroethylene, mula ora meh kabeh bahan kimia, lan duwe karakteristik koefisien gesekan cilik, kinerja stabil, ora gampang tuwa, macem-macem aplikasi suhu lan kinerja panyegelan sing apik. Nanging sifat fisik poltetrafluoroethylene, kalebu koefisien ekspansi dhuwur, sensitivitas kanggo aliran adhem lan konduktivitas termal sing kurang, mbutuhake desain segel kursi kalebu ciri kasebut. Mula, nalika bahan panyegelan dadi atos, keandalan segel bakal rusak. Kajaba iku, resistensi suhu poltetrafluoroethylene kurang, lan mung bisa digunakake kanthi kahanan kurang saka 180. Ndhuwur suhu iki, bahan panyegelan bakal tuwa. Nanging yen nggunakake jangka panjang, mung bakal digunakake ing 120 ℃.

Performance Kinerja sing ngatur luwih elek tinimbang katup mandeg, utamane katup pneumatik (utawa katup listrik).

4. Stop katup : nuduhake katup sing gerakane anggota nutup (disk) ing sadawane garis tengah kursi. Miturut pamindhahan disk, pangowahan bukaan kursi katup sebanding karo stroke disk. Amarga stroke pambukaan utawa nutup batang katup relatif cekak, lan fungsi cut-off sing dipercaya banget, lan amarga pangowahan bukaan kursi katup sebanding langsung karo stroke disk katup, mula cocog kanggo ngatur aliran. Mula, jinis katup iki obah banget kanggo kerja sama kanggo nglereni utawa ngatur lan throttling.

tutup katup

kauntungan:

① Ing proses mbukak lan nutup, gesekan antarane disk lan permukaan penyegelan awak katup luwih cilik tinimbang katup gerbang, dadi tahan tahan.

② Dhuwur bukaan mung 1/4 saka saluran kursi katup, mula luwih cilik tinimbang katup gerbang;

③ Umume, mung ana siji permukaan panyegelan ing awak katup lan disk, dadi proses manufaktur luwih apik lan gampang dijaga;

④ Amarga pengisi campuran campuran asbes lan grafit, resistensi suhu luwih dhuwur. Umume, tutup katup digunakake kanggo katup uap.

Kerugian:

① Amarga arah aliran medium liwat katup ganti, resistensi aliran minimum katup mandheg luwih dhuwur tinimbang karo jinis katup liyane;

② Amarga stroke dawa, kacepetan bukaan luwih alon tinimbang katup bal.

5. Katup plug : nuduhake katup rotary kanthi bagean penutupan plunger. Liwat rotasi 90 °, port saluran ing colokan katup disambungake utawa dipisahake saka port saluran ing awak katup, supaya bisa diwujudake utawa nutup. Colokane bisa bentuke silinder utawa kerucut. Prinsip kasebut padha karo katup bal. Katup bola digawe adhedhasar katup plug, sing umume digunakake kanggo eksploitasi lapangan minyak lan industri petrokimia.

6. Katup keamanan : nuduhake piranti proteksi overpressure ing kapal tekanan, peralatan utawa pipa. Nalika tekanan ing peralatan, kapal utawa pipa mundhak luwih akeh tinimbang sing diidini, katup bakal mbukak kanthi otomatis banjur ngeculake jumlahe kanggo nyegah peralatan, kapal utawa pipa lan tekanan mundhak terus-terusan; nalika tekanan mudhun ing angka sing ditemtokake, katup kudu ditutup kanthi otomatis lan tepat wektu kanggo nglindhungi operasi peralatan, kapal utawa pipa sing aman.

katup kontrol banyu

7. Jebakan uap : ing medium kukus lan udara sing dikompres, bakal ana sawetara kondensat sing digawe. Kanggo mesthekake efisiensi lan operasi piranti sing aman, media sing ora migunani lan mbebayani iki kudu dibuwang ing wektu sing tepat kanggo njamin panggunaan lan panggunaan piranti. Iki nduweni fungsi ing ngisor iki: ① bisa cepet ngilangi kondensat sing diproduksi; ② nyegah kebocoran uap; ③ hawa panas lan gas liyane sing ora kondensasi.

8. Katup pengurangan tekanan : yaiku katup sing nyuda tekanan inlet menyang tekanan outlet sing dibutuhake kanthi nyetel, lan gumantung karo energi medium kasebut supaya tekanan outlet tetep stabil kanthi otomatis.

katup kontrol banyu

9. Katup katup : uga dikenal minangka katup arus balik, tutup katup, katup tekanan mburi lan katup siji arah. Katup iki kanthi otomatis dibukak lan ditutup kanthi gaya sing digawe dening aliran medium pipa dhewe, lan kalebu ing katup otomatis. Katup katup digunakake ing sistem pipa, fungsine utamane kanggo nyegah aliran mundur medium, nyegah pompa lan drive motor supaya ora bisa mundur, lan ngeculake media kontainer. Katup mriksa uga bisa digunakake kanggo nyuplai sistem tambahan kanthi tekanan ing sadhuwure tekanan sistem. Bisa dipérang dadi jinis ayunan (muter miturut pusat gravitasi) lan jinis angkat (obah ing sumbu).

mriksa katup

 


Wektu kiriman: Mar-31-2021

Kirim pesen menyang kita:

Tulis pesen kene lan ngirim kanggo kita
Ngobrol Online WhatsApp!